Avusturya Kültürel Sportif Vize Hakkında

Avusturya Konsolosluğu kültürel/sportif vize işlemlerinde evrakların eksiksiz, bilgilerin doğru olmasına dikkat etmektedir.

Aşağıdaki vize başvuru evraklarının asılları ve fotokopileri olmak şartıyla, Avusturya Konsolosluğu vize başvuru işlemlerini seyahat tarihinden önce hazırlanması gerekmektedir.

Avusturya'ya seyahat edecek olan kişinin yanında gidecek kişiler için (çocukları için de) bütün evrakların ayrı ayrı Avusturya vizesi başvuru sahibi tarafından imzalanmış olması gerekmektedir.

Büyük harflerle veya daktilo ile yazılmış, bilgilerin gerçek ve eksiksiz başvuru sahibi tarafından yazılmış ve imzalanmış olmalıdır.

Pasaportunuzun vize bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli ve pasaportunuzun son iki sayfasının boş olması gerekmektedir. Pasaportunuzun 2. ve 3. Sayfasının, geçerlilik süresinin kaydedildiği sayfanın ve 60. Sayfa fotokopileri, resimli sayfasının bir adet fotokopisi evraklarla beraber bulunmalıdır. Geçerliliği sona ermiş eski pasaportlarınızında Avusturya vize başvurusu sırasında ibraz edilmelidir.

Avusturya Vize başvurusunda iki adet rötuşsuz biometrik resim, 35mm x45 mm boyutlarında olmalı, 6 aydan eski olmamalıdır. Dini nedenlerle takılan başörtülü resimler kabul edilmektedir.

Son üç aylık hesap hareketlerini gösteren banka dökümü ve düzenli gelirleri gösteren maaş bordrosu da vize başvuru evrakları arasında yer almalıdır. 

 

Kültürel, Sportif veya Konferans Etkinliklerine Katılım Amaçlı Avusturya Schengen Vizesi Başvuruları İçin Gerekli Belgeler

Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.

Konaklamaya ilişkin belge.

Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler: örnek: son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, ve düzenli geliri gösterir belgeler: örnek: Son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri).

Aşağıda belirtilen belgelerden ziyaretin amacına uygun olanlar ibraz edilecektir

 

Almanya ticari schengen vize

 

Kültürel etkinlik veya konferanslara katılım amacıyla:

Etkinliği düzenleyen firma tarafından gönderilen davetiye veya kültürel hizmet sağlayıcısı ile imzalanan sözleşme veya yaratıcı bir eser için gönderilen davetiye.

Spor etkinlikleri amacıyla:

Spor kulübü / spor federasyonu tarafından gönderilen ve spor etkinliğine katılımı teyit eden davetiye veya akreditasyon belgesi.

Gönderen spor kulübü veya spor federasyondan alınmış sporcu lisansı.


Başvuru sahibi çalışan veya şirket sahibi ise:

Şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin kopyası

Vergi levhası

 

Başvuru sahibinin kişisel durumuna ilişkin aşağıdaki belgeler, ilgili kategorideki başvuru sahiplerince ibraz edilecektir:

Başvuru sahibi çalışan ise:

İşveren mektubu ve/veya izin onayı.

SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK "hizmet dökümü".

Başvuru sahibi çiftçi ise:

Ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi

Başvuru sahibi çalışan veya özel şirket sahibi ise:

Şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin bir nüshası.

Vergi levhası.

Başvuru sahibi emekli ise:

Şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin bir nüshası.

Vergi levhası.

Başvuru sahibi öğrenci ise:

Öğrenci Belgesi.

Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa:

Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir).

 

Almanya ticari schengen vize


Öğrenim veya AB'nin Eğitim, Öğrenim Veya Araştırma Programlarına Katılma Amaçlı Schengen Vizesi Başvuruları İçin Gerekli Belgeler

Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.

Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler: örnek: son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, ve düzenli geliri gösterir belgeler: örnek: Son üç ayın maaş bordroları (ya da benzeri).

Kalınması planlanan süre için konaklamaya ilişkin belge

Aşağıda belirtilen belgelerden ziyaretin amacına uygun olanlar ibraz edilecektir:

Öğrenim amacıyla:

Ulusal mevzuata uygun davetiye ve/veya teminat

AB'nin eğitim, öğrenim veya araştırma programlarına katılım amacıyla:

Üniversite veya araştırma merkezi tarafından gönderilen davet mektubunun aslı.

Vize başvurusu yapanın, bir Avrupa Birliği Programı kapsamında desteklendiğini gösterir, Türkiye Ulusal Ajansı (AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi) veya TÜBİTAK tarafından verilmiş mektup.

Başvuru sahibinin kişisel durumuna ilişkin aşağıdaki belgeler, ilgili kategorideki başvuru sahiplerince ibraz edilecektir:

Başvuru sahibi öğretmen veya öğretim görevlisi ise,

İşveren mektubu ve/veya izin onayı.

SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi.

Başvuru Sahibi Öğrenci ise:

Öğrenci Belgesi,

Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa:

Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir).

 

Almanya ticari schengen vize

 

Avusturya Vizesine ilişkin temel bilgiler:

Vize başvurularının seyahat başlangıcından en az 3 hafta önce yapılmış olması gerekmektedir.

Vizenizin kabulüne dair herhangi bir hukuki hakkınız bulunmamaktadır.

Ancak gideceğiniz esas hedef ülkenin Avusturya olması halinde vize için müracaat edebilirsiniz.

Schengen vizelerinin işlemleri, müracaatın ve seyahatin niteliğine bağlı olup, 2 ila 6 iş günü sürmektedir. Bazı özel durumlarda bir kaç haftayı da bulabilmektedir.

Bir vize yarım sene içerisinde ancak en fazla 3 aylık bir süre için verilebilir ve sadece turizm, ziyaret veya iş gezisi amaçlı alınabilir. Her durumda da Avusturya’da herhangi bir işe girmeniz ve çalışmanız yasaktır.

Prensip olarak bütün evrakların orjinalleri getirilmeli ve yabancı dillerdeki evrakların Almanca tasdikli tercümeleri yaptırılmalıdır.

Ziyaret sebebini ve dönüş niyetini inandırıcı biçimde uygun kanıtlarla açıklamak müracaatçının sorumluluğundadır. Ev hanımları veya ögrenciler eşinin veya ebeveynlerin evraklarınıda sunabilir.

Davet eden kişinin bütün evrakları müracaatçıya iletilmeli ve bütün evraklar müracaatçı tarafından Başkonsolosluğa vize müracaat formu ile birlikte topluca sunulmalıdır.

Avusturya Başkonsolosluğu her zaman yeni belgeler talep etme hakkına sahiptir!

Yanlış veya eksik bilgiler müracaatın reddedilmesine yol açar!

Avusturya vize başvurusu işleme alınabilmesi için yukarıdaki evraklar sıralı bir şekilde  hazırlanmalıdır. Eksik evrak olması halinde başvuru iade edilmektedir.  Avusturya Konsolosluğunun gerek duyması halinde başka belgeler de talep edebilir.
 

Almanya ticari schengen vize

 

 

 

 

 

 

Avusturya Konsolosluğu Resmi Web Sitesi; www.bmeia.gv.at